Art news

Art news

Om Art News

Hej och välkommen till min blogg Art news som kommer att hålla dig uppdaterad med nyheter om kommande konstutställningar, författarprojekt och andra idéer som har med mitt skapande att göra. Staden Stockholm har också en central roll i mina blogginlägg. Stadsutvecklingen i denna stad är därför ett kärt ämne för mig och som jag hoppas kunna få dela med mig till er. Varmt välkomna, Oscar Freyre

Expo 2012

NyheterPosted by Oscar Freyre Tue, March 13, 2012 21:01:58
Nu börjar det närma sig, min separatutställning på Galleri 40!
Jag ska hänga upp 26 och 27 april och har vernissage lördagen den 28 april
mellan kl. 14 till 18. Den som vill kan också få sig en för-titt fred den 27 efter kl. 18.
Galleri 40 ligger på Hornsgatan 40 (Hornsgatspuckeln precis vid krönet)
Snart lägger jag ut de tavlor som ska vara med på utställningen på nätet via min hemsida eller så kan de som Facebook gå in på albumet "Expo 2012"
Alla är hjärtlig välkomna!
p.s. Vernissagebålet Oscar Poison utlovas!
Oscar Freyre


Global Forces!

NyheterPosted by Oscar Freyre Fri, February 25, 2011 19:32:28
FN har spelat ut sin roll! Med tanke på vad som håller på att ske i Nordafrika, särskilt i Libyen där galningen Khadaffi (el. Gadaffi) skjuter ihjäl sina egna landsfränder står en handlingsförlamad världsorganisation och tittar på! Otroligt nonchalant! Var går våra pengar till egentligen?
Denna fantastiska revolution som pågår nu i Nordafrika är något som skapats av folket via folket! Med hjälp av dagens världsomfattande nätverk av diverse sociala media vars verktyg visat sig vara mycket mer effektiv än en gammaldags uppbyggt världsorganisation!
FN´s struktur är 65 år gammal nu, mycket i världen har förändrats sedan dess men organisationen hänger tyvärr inte med i utvecklingen. Dessutom är den en koloss som styrs av ett par stora nationers ekonomiska intressen. Lägg därtill de ständiga medlemmarna i säkerhetsrådet som med sin veto bromsar organisationens välvilja och operationer!
Vi ungdomar har tröttnat på dessa gamla spår som havererat och blivit till ett spel för gallerierna! Det händer ingenting helt enkelt och då är det bästa att ta fram ett nytt system! Därför har jag tagit fram mitt förslag att för att göra världen bättre!

The Global Forces


Global Forces (el. General Forces) är mitt namn för den nya demokratisk direkteffektiva världsorganisationen som ska innehålla en världsomfattande fredstyrka i absolut elitnivå! Styrkan ska sättas in vid humanitära hjälpinsatser såsom naturkatastrofer och pandemier. Specialstyrkor ska kunna slå till såväl mot galna diktatorer som mot den världsomfattande organiserade brottsligheten. Styrkan skall kunna hindra både tjuvjakt i land och hav samt stoppa gränslöst knark- och människosmuggling. Den ska inte bara ersätta FN utan ta över FN´s organisationsstruktur med all dess globalt utspridda uppgifter.

Med demokratisk direkteffektivitet menas en organisation styrd av en verkställande styrelse (som väljs om var fjärde år) vars beslut verkställs omedelbart. Den verkställande styrelsen vilar på en kompetensplatta kallad Informativa och Verkställande Rådet (IVR) bestående av etablerade yrkesmänniskor inom organisationens berörda branscher såsom fria läkare, fria samhällsvetare och fria journalister men också specialinvalda intellektuella personer såsom Nobelpristagare och annan berömd celebritet!

Organisationen ska agera med omedelbar kraft oberoende av politiska eller religiösa ståndpunkter tack vare dagens sociala media och Internets gränslösa sammanförande kraft!

Efter att det Informativa Rådet tagit sig an en ny problematik och vet hur den skall kunna lösas skall den samarbeta med styrelsen via omröstningar och enkätformuleringar på webben. När styrelsen väl fattat sitt beslut skickas direktiv ut till det Verkställande Rådet som organiserar, distribuerar och administrerar arbetet via dess globala nätverk!

Global Forces ska finansieras av medlemsländerna och av Internationella valutafonden. Alla medlemmar har lika rösträtt. Styrelsen består av 15 personer (inklusive talesman/språkrör) invalda genom intern omröstning. IVR ska däremot bestå av sakkunniga personer från hela världen.

GF behöver endast ett huvudkontor eftersom dess verksamhet blir webbaserad. Däremot behöver den militära basstationer/ träningsläger, förråd, verkstad och diverse transportmedel. Dessa ska kunna lösas lokalt genom spridning av organisationens olika uppgift-områden.

Oscar Freyre 2011-02-25

Mario Vargas Llosa

NyheterPosted by Oscar Freyre Sat, December 18, 2010 21:13:48
Det var en stor glädje och inre stolthet som jag kände den stunden jag hörde nyheten om att Nobelpriset i litteratur i år gått till min landsman Mario Vargas Llosa! Äntligen honom och äntligen en författare som jag kände till! Den tiden som gått sedan avslöjandet kom har han figurerat flitigt hos media och för varje gång jag sett honom tycker jag han blir mer och mer sympatisk! Hans tal inför Nobelkomittén, då han gav en riktig känga åt diktatorfasonerna hos Hugo Chavez och Fidel, de korrupta politikerna i Colombia, Mexico och faktiskt även Brasilien samt lovorden till de andra Latinamerikanska ländernas demokratiska utveckling imponerade på mig! Det gav mig framtidstro och lojalitet för Sydamerikas kamp mot ett bättre samhälle!
Heja Mario!
Oscar F


Elskåp

NyheterPosted by Oscar Freyre Mon, September 06, 2010 21:11:06
Hej gott folk!
2010 - 09- 04 Jag är med i Fortums tävling om att pryda elskåp i Stockholm! Rösta gärna på mig genom att gå in på fortum.se/elskap och klicka dig fram till mitt bidrag som heter Lilla Jorden.

Här är en annan länk: <div id="b7_clickMe"></div>
<div id=

Historien om Oscar från Peru

NyheterPosted by Oscar Freyre Sun, July 18, 2010 22:39:04
För fem år sedan (2005) intervjuades jag av Sari Eliasson, en journalist från Sveriges radio. Hon sökte personer som bar på en berättelse om hur man som ung hamnat i Sverige. Anledningen till flytten skulle inte bero på vederbörande i fråga utan tack vare eller på grund av dennes föräldrar! Intervjun kortades ned till en kvart och sändes på P1 under Utbildningsradions regi. Rösten tillhör en skådespelare. Repris sändes detta år (i juni månad) och nu var det väldigt många som hade lyssnat och kontaktade mig för att ge mig fina komplimanger för den spännande berättelsen!
Berättelsen sträcker sig från tiden då mina föräldrar skilde sig (då jag var 5 år) till det att jag skaffade min första svenska vän (då jag gick i årskurs tre). I och med dessa komplimanger fick jag inspiration att skriva ner denna upplevelse och de känslorna jag hade när jag flyttade till ett nytt och okänt land på andra sidan Jorden! En roman är nu påbörjad och går under arbetsnamnet "Vodka & Hubbabubba".
Nu har jag lagt ut berättelsen från UR i mp3 format via hemsidan. Adressen ser ni här nedan:

http://www.oscarfreyre.se/mp3/oscarfranperu.mp3

Bästa hälsningar från Oscar från Peru!

Mina drömmars stad

NyheterPosted by Oscar Freyre Wed, June 30, 2010 21:22:57
smiley Härmed slog jag mitt tidigare tidsmässiga rekord när det gällde att måla en enstaka tavla på. Det tog hela 9 månader att måla Mina drömmars stad! Påbörjad i September 2009 och avslutades strax före midsommar 2010. Målningen föreställer de centrala delarna av staden Cumbria Lydia, en av de viktigaste städerna i min fantasivärld Hippis. Förlagan till målningen är ett utskrift från 3d-modellen (Sketchup) jag jobbat med i datorn. Jag ville ha en läcker nightsky-bild från modellen men fick inte till det, så varför inte måla det istället? För att få fram ett så realistiskt intryck som möjligt på målningen använde jag mig av flera bilder från olika nattbelysta städer, bland dessa Shanghai, Hong Kong och Singapore. Jag har inte varit helt fokuserat med denna målning under denna tid utan gjort andra arbeten i ateljén samtidigt, bland annat en 3 dimensionell satellitkarta, några iskalla päron och en beställning. Men, skam den som ger sig! Resultatet kan ni se här:
p.s. Mina drömmars stad kommer att ställas ut på nästa separatutställning. OF

3D byggnad i Google Earth

NyheterPosted by Oscar Freyre Sun, January 31, 2010 20:06:06
Hej!
Jag lyckades få in, inte bara en utan två, 3D-byggnader i den fantastiska jättekartan Google earth! Dels är det Daniels (min sons) hus på Tegelbruksvägen, Midsommarkransen, och den andra bara några kvarter bort. De är gjorda med den nya 3d-builder, alltså inte med Sketchup! Det tog dock fyra - fem veckor för Google earth att lägga ut det så det krävs tålamod! När man klickar på husen dyker fönstret upp med den som byggt 3d-byggnaden, om man sedan klickar på fönstret dyker alla mina 3d ritbyggnader upp som jag lagt ut på Google warehouse. Ta en kik vet jag! P.s. se bild här nedan:
Hasta la proxima. Ciao
Oscar


Yimby!!

NyheterPosted by Oscar Freyre Sun, October 25, 2009 21:48:27

Häromveckan var jag på stadsvandring i mina hemtrakter med ett trettiotal entusiaster från nätverket Yimby! Själv är jag en av deras 4000 medlemmar, något som får mig att känna att det finns ändå lite hopp om att kunna påverka utseendet på stadsutvecklingen i Stockholm för närmsta framtiden. Stockholm är i ett intressant skede just nu då trycket på att förvandla stan från småskalig storstad vid Europas periferi till en internationell metropol och centrum för en attraktiv marknad i norra Europa växer!

Yimby startades som en motreaktion mot de konservativa rösterna i staden, som egentligen visade sig vara färre än vad som till synes verkligen upplevdes! Sådana som säger nej till all nybyggnation och tror att bara för att de flyttat in till stan skall inga andra göra det efter dem. Sådana som tror att de är tvingade att bo just där de bor! Yimby visade att det finns stadsbor som vill ha en förändring. Stadsmedborgare som längtar att se sin stad växa och utvecklas samtidigt som man med hjälp av miljöhänsyn och social stadsstruktur kunna vara med och påverka politiska beslut! Vi vill vara stolta över vår stad och vi, vår generation, vill också lämna landmärken efter oss för att låta våra barnbarn få njuta i nostalgiska tillbakablickar. Stan är inte färdigbyggt! Det kommer den aldrig att vara!

Här är ett par bilder från stadsvandringen. Den första är en gruppfoto tagen på Brännkyrka gymnasium. Den andra vid nybygget Tvålflingan i Telefonplan:

semestern 2009

NyheterPosted by Oscar Freyre Wed, August 26, 2009 21:03:37

Hej.

Måste berätta lite om vår Andalucienresa! För det första, åk inte under juli/augusti, det är för varmt, för torrt och för dyrt!! För det andra, skippa solkustens turistattraktioner, åk innåt landet, det e behagligare, vackrare och billigare! För det tredje, ska du ta med dig nåra svenska nubbar så köp de innan du checkar in i Arlanda. Tänkte överraska kusinen med det, det blev sangria istället! Här, ett par bilder från resan. Ciao OF

I Sevilla:

Små sjöar innåt landet: På bild: Leo, Daniel & Isabell

Inspiration.....

NyheterPosted by Oscar Freyre Sun, July 19, 2009 00:52:24

Inspiration, hämtad från en picnic på Ivar Lo´s park på söder idag! Eller från flower power dokumentären på svt! Hur som helst, det e ju sommar just nu, så allt e möjligt! OF

Lilla Leo

NyheterPosted by Oscar Freyre Mon, July 06, 2009 13:56:07

Hej!

Här är mitt senaste mästerverk, skapat i akryl i min nya ateljé vid Mariatorget. Kan ni gissa vem det är? Ja, just det, lilla Leo som simmar under vattnet! Målningen är gjord efter ett foto som jag tog på tunnelbanan i mitten på 90-talet. Jag hade tänkt måla av Daniel (min store son, 15 bass!) men fotot försvann och det blev aldrig någon Daniel under vattnet. Det återfanns dock långt senare i en gammal skolåda och passade då in bättre på min tvååring. Kanske inte bland mina allra vackraste målningar, men den får väl duga! OF

Nu är bloggen i gång!

NyheterPosted by Oscar Freyre Thu, May 28, 2009 14:30:05

Välkomna till min nya konstblogg, kära konstvänner och kritiker! Här kommer jag att lägga ut nyheter såsom kommande utställningar och projekt. Nya foton och filmer på utställningar och på abetet i ateljén, vilka som är mina inspirationskällor och förebilder samt låta er komma till tals och kommentera mina verk! Jag öppnar också upp för andra konstnärer att visa sina verk här hos mig.

Varmt välkomna!

Oscar Freyre smiley