Art news

Art news

Om Art News

Hej och välkommen till min blogg Art news som kommer att hålla dig uppdaterad med nyheter om kommande konstutställningar, författarprojekt och andra idéer som har med mitt skapande att göra. Staden Stockholm har också en central roll i mina blogginlägg. Stadsutvecklingen i denna stad är därför ett kärt ämne för mig och som jag hoppas kunna få dela med mig till er. Varmt välkomna, Oscar Freyre

Sagan om de två tornen

Mitt StockholmPosted by Oscar Freyre Wed, March 17, 2010 18:06:42

Hej!
Jag har följt debatten om Tors torn, de nya planerade höghusen i det kommande Norra stationsområdet, och insett att Stockholm faktisk ligger innanför gnällbältet! Jag förstår bara inte vad dessa förändringsrädda människor har i en stad att göra? En stad måste ju växa och utvecklas och har man inte förstått det finns det hur mycket skog som helst ute i landet att flytta till! Det finns fortfarande de som tror att bara man bor i Sverige så är man skyddad i ett paradis fri från kapitalismens åkommor (en ankdamm fylld av flumvänster från 70-talets idealism) Inget har lärts sedan protesterna inför bygget av Stadshuset. Nu får man inte bygga nått som skymmer den!

Bara för att dessa toffelgoa medelinkomsttagare lyckats få tag på en lägenhet i Vasastan så ska ingen annan få göra det och inget annat får heller störa deras vyer över sina puttinuttiga innegårdar! Stockholm är som alla andra större städer påverkad av marknadskrafter (det e dessa som ger jobb åt de toffelgoa medelinkomsttagaren) Där det ges kapitalet en chans för investering så sätts dessa krafter igång vare sig man vill eller inte. Ingen politiker med högaktning kan stoppa detta för det innebär att denna politiker inte bara stryper näringen för staden utan också avskräcker inhemsk som utlänsk nyetablering! En strypt stad (såsom mp och v vill ha det) blir så småningom en död stad!
Så alla egoistiska lantisar som flyttat in i stan, snälla flytta ut om du inte vill ha nya grannar!

Något som bekymrar mig än mer är medias syn på det här med stadsutveckling. De håller av gamla ställningstagande som växte fram ur traumat från "Klararivningarna" Trots att alla undersökningar, omröstningar på radio och tidningar som visar att den stora majoriteten vill ha förändringar så lägger media nyhetstyngden på de negativt inställda och vinklar det så det får en effekt som får det att se ut som det vore det mest representativa ställningstagandet! Varför är det så, kan man undra? Det handlar ju om att skapa nya jobb! Är de lika negativt inställda till det?
Oscar Freyre