Art news

Art news

Om Art News

Hej och välkommen till min blogg Art news som kommer att hålla dig uppdaterad med nyheter om kommande konstutställningar, författarprojekt och andra idéer som har med mitt skapande att göra. Staden Stockholm har också en central roll i mina blogginlägg. Stadsutvecklingen i denna stad är därför ett kärt ämne för mig och som jag hoppas kunna få dela med mig till er. Varmt välkomna, Oscar Freyre

Vodka & Hubbabubba

FörfattarskapPosted by Oscar Freyre Tue, October 19, 2010 22:13:45
För fem år sedan (2005) intervjuades jag av Sari Eliasson, en journalist från Sveriges radio. Hon sökte personer som bar på en berättelse om hur man som ung hamnat i Sverige. Anledningen till flytten skulle inte bero på vederbörande i fråga utan tack vare eller på grund av dennes föräldrar! Intervjun kortades ned till en kvart och sändes på P1 under Utbildningsradions regi. Rösten tillhör en skådespelare. Repris sändes detta år (i juni månad) och nu var det väldigt många som hade lyssnat och kontaktade mig för att ge mig fina komplimanger för den spännande berättelsen!

Berättelsen sträcker sig från tiden då mina föräldrar skilde sig (då jag var 5 år) fram till det att jag skaffade min första svenska vän (då jag gick i årskurs tre). I och med dessa komplimanger fick jag inspiration att skriva ner denna upplevelse och de känslorna jag hade när jag flyttade till ett nytt och okänt land på andra sidan Jorden! En roman är nu påbörjad och går under arbetsnamnet "Vodka & Hubbabubba".

Romanen baserar sig framförallt på mina minnesbilder men innehåller också åsikter och tankegångar om hur jag såg på Peru och Sverige som liten och hur jag nu jämför dessa tankebanor som vuxen!

Nu har jag lagt ut berättelsen från UR i mp3 format via hemsidan. Adressen ser ni här nedan:

http://www.oscarfreyre.se/mp3/oscarfranperu.mp3

Bästa hälsningar från Oscar från Peru!