Art news

Art news

Om Art News

Hej och välkommen till min blogg Art news som kommer att hålla dig uppdaterad med nyheter om kommande konstutställningar, författarprojekt och andra idéer som har med mitt skapande att göra. Staden Stockholm har också en central roll i mina blogginlägg. Stadsutvecklingen i denna stad är därför ett kärt ämne för mig och som jag hoppas kunna få dela med mig till er. Varmt välkomna, Oscar Freyre

Det är skillnad på konstnär och konstnär

Mitt StockholmPosted by Oscar Freyre Fri, May 04, 2012 10:23:36

Det sägs att vi alla föds nakna till världen. Utan skrupler, utan framsynthet och utan en enda tråd på kroppen men några föds faktiskt rakt in i kulturetablissemanget med rumpan före!

Somliga vars nybörjartur här i livet är att ha kända eller berömda kulturpersonligheter som föräldrar.

På så vis kan dessa banan-glida in i kulturens yttersta finrum med armarna utsträckta och massmedia, som en rekorderlig och plikttrogen skyddsmatta, tar emot dem med stora omfamningen!

För dem som inte har berömda föräldrar är det dessvärre ställt, åtminstone om man vill synas för den stora publiken.

Vem bryr sig om en okänd konstnär som inte har ett intressant förflutet? frågar sig de dominanta morgontidningarna i ankdammen Sverige. Har denne målat några höns blått? Nej!Har denne låtit en politiker skära i en negertårta? Nej! Har denne graffittisprayat tunnelbanorna eller någon grå och tråkig betongblock? Nej! Har denne försökt låtsas ta livet av sig vid en bro? Nej! Har denne pissat på något museum? Nej! Har denne några kända föräldrar? Nej! Har denne bara målat? Ja! Ööh ok, tyvärr, det är alldeles för ointressant för våra kära läsare, adjö!

"Med anledning till min senaste utställning Expo- 2012 då ingen av Stockholms dominerande press hade intresse att publicera en enda notis om utställningen!"

Oscar Freyre